english-flag
Search

Υλοποίηση προγραμμάτων και έργων

Η ΚΕΕ υλοποιεί διάφορα προγράμματα και υποστηρικτικές δράσεις, που σχεδιάστηκαν και εκπονήθηκαν με σκοπό τη δημιουργία και λειτουργία σημαντικών μηχανογραφικών και άλλων έργων και εφαρμογών, οι οποίες έχουν σαν στόχο να συμβάλλουν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων δικτύωσης και πληροφόρησης των Επιμελητηρίων – μελών της ΚΕΕ.

Πρόσβαση στα χρηματοδοτικά μέσα

Γ΄ Κ.Π.Σ.: Κοινοτικά Προγράμματα και ΚΕΕ

Η ΚΕΕ αναπτύσσει στενή συνεργασία τόσο με τα διάφορα παραγωγικά Υπουργεία, όσο και με τους διάφορους εμπλεκόμενους φορείς για την επιτυχή υλοποίηση των προγραμμάτων του Γ΄ Κ.Π.Σ. και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, που συνεισφέρουν στον εκσυγχρονισμό των μικρών κυρίως επιχειρήσεων.

Παράλληλα διατηρεί τον πρωταρχικό στόχο της ενημέρωσης των Διοικήσεων και των στελεχών των Επιμελητηρίων, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσία στις ελληνικές επιχειρήσεις για την βελτίωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται και την καλύτερη πρόσβασή τους στα διάφορα χρηματοδοτικά μέσα.

Σημαντικό έργο για την ΚΕΕ θεωρείται επίσης και η επεξεργασία και προώθηση στα Επιμελητήρια των θεμάτων του Γ΄ Κ.Π.Σ., της κοινωνίας των πληροφοριών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και γενικότερα της ανάπτυξης και αξιοποίησης των υποδομών στο διαδίκτυο, που αφορούν στην επιμελητηριακή και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος η ΚΕΕ συμμετέχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης (Επ.Πα.) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (2000-2006), η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης, Εργασίας, Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, της Διαχειριστικής Αρχής Πληρωμής, της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οικονομικών και Κοινωνικών Εταίρων και αντιπροσωπευτικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο