english-flag
Search

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ενημέρωση σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αριθ. ΕΕ/679/2016

Η Κεντρική Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ εφαρμόζει την κείμενη εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς και τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αριθ. ΕΕ/679/2016 (στο εξής χάριν συντομίας ο «Κανονισμός»).


Στο πλαίσιο αυτό, η Κεντρική Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ ενημερώνει τα υποκείμενα των δεδομένων, όπως τα εγγεγραμμένα φυσικά πρόσωπα, καθώς και τις ατομικές επιχειρήσεις, ότι κάθε διενεργούμενη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, η οποία εντάσσεται στη διάρθρωση και λειτουργία του Γενικού Ευρετηρίου Επωνυμιών, τη Μερίδα και το Φάκελο, εξυπηρετεί λόγους δημοσίου συμφέροντος, σκοπούς αρχειοθέτησης και εκπλήρωση νομίμων καθηκόντων.


Στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ., ο οποίος αποτελεί το ελληνικό ηλεκτρονικό «Εθνικό Δελτίο Εμπορικής Δημοσιότητας» κατά την έννοια της παραγράφου 5 του άρθρου 3 της Οδηγίας 2009/101/ΕΚ/16.9.2009 (EEEK L 258), δημοσιεύονται το Γενικό Ευρετήριο Επωνυμιών, η μερίδα και κάθε άλλη πληροφορία απαραίτητη για τη δημόσια χρήση του Γ.Ε.ΜΗ. Η πρόσβαση στο Γ.Ε.ΜΗ μέσω του διαδικτύου είναι δημόσια σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.


Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων εντός των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων της Κεντρικής Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ διέπεται από τις οικείες νομοθετικές διατάξεις, όπως ισχύουν.


Τα καταχωρούμενα στοιχεία διατηρούνται εωσότου εκπληρωθεί έκαστος των νομίμων σκοπών επεξεργασίας με την επιφύλαξη των εφαρμοστέων νομοθετικών διατάξεων που δύναται να προβλέπουν διαφορετικό χρόνο διατήρησης των δεδομένων. Λόγοι ασφάλειας δικαίου ενδέχεται να επιβάλλουν τη διατήρηση των δεδομένων για αόριστο χρονικό διάστημα.
Οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία, όπως συλλογή, αποθήκευση προσωπικών δεδομένων εξυπηρετεί τους ακόλουθους νόμιμους σκοπούς:

1) Επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους


2) Εξαγωγή στατιστικών στοιχείων για τη βελτιστοποίση των διαδικασιών και υπηρεσιών του Γ.Ε.ΜΗ


3) Εκπόνηση μελετών, και εκθέσεων για την εξυπηρέτηση του έργου και της λειτουργίας της Κεντρικής Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ με τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων


Σε κάθε περίπτωση οι συναλλασσόμενοι με την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ έχουν όλα τα προβλεπόμενα εκ του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αριθ. ΕΕ/679/2016 δικαιώματα, όπως πρόσβασης και ενημέρωσης, διόρθωσης εσφαλμένων ή συμπλήρωσης ελλιπών δεδομένων, διαγραφής των δεδομένων με την επιφύλαξη ύπαρξης νομίμων λόγων για τη διατήρησή τους, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης, φορητότητας, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται ειδικότερα στον ως άνω Κανονισμό .


Για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων σας μπορείτε να στείλετε χωρίς κόστος γραπτή αίτηση/επιστολή επικοινωνώντας μαζί μας στα στοιχεία: dpo@uhc.gr, καθώς και να ζητήσετε πληροφορίες στο τηλ. 2103392440. Η Κεντρική Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί εντός τριάντα (30) ημερών στο σχετικό αίτημά, ώστε να το ικανοποιήσει ή να ς αιτιολογήσει τους νομικούς λόγους που δεν το επιτρέπουν.

Στην περίπτωση όπου νομική βάση της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων αποτελεί η συγκατάθεσή, η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ ενημερώνει τα υποκείμενα των δεδομένων ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσουν, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις του Κανονισμού, οπότε στην περίπτωση αυτή ενδεχομένως δεν θα μπορεί να εξακολουθήσει να παρέχει τις υπηρεσίες της.

Για κάθε τυχόν παράπονο ή καταγγελία μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στα εξής στοιχεία: email contact@dpa.gr, τηλέφωνο 210 6475600, ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας αρ. 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα.

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Μετάβαση στο περιεχόμενο