Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με την ευκαιρία των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Henry Malosse, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής ΟΚΕ, κ. Παναγιώτης Κοκκόρης Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος Πρόεδρος ΓΣΒΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΣΕΕ, κ. Δημήτρης Μάρδας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ παραβρέθηκε ο κ. Στράτος Σιμόπουλος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Ακολούθησε γεύμα με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έκανε αναλυτική αναφορά στις είκοσι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, προκειμένου να ανακοπεί η ύφεση και να δημιουργηθεί σταδιακά μια νέα παραγωγική βάση για την εθνική οικονομία, που θα στηρίζεται σε υγιή θεμέλια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας προς την πολιτεία για μια εθνική πολιτική, η οποία θα υπερβαίνει τις άμεσες υποχρεώσεις του μνημονίου και θα επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους κρίσιμους τομείς με στόχο την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.