english-flag
Search

Επιμελητήριο Αχαΐας – Olympia Forum II

αχαια1

 

Πλ. Μαρλαφέκας: «Η πρώτη μας εξαγωγή είναι τα ξενοδοχεία»

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Olympia Forum II στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.           Μια διοργάνωση υπό την αιγίδα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι 10 από τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας.

 

Το συνέδριο Olympia Forum ήταν αφιερωμένο στην τοπική και περιφερειακή διακυβέρνηση και πολιτική συνοχή, όπως  και  η προώθηση και ανταλλαγή καλών πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Σε συζήτηση για τον ρόλο του αγροτικού τομέα στην περιφερειακή ανάπτυξη, την οποία συντόνισε ο εκδότης της Green Box Publishing SA, κ. Γιάννης Πανάγος, τοποθετήθηκαν οι ομιλητές: κ. Μανώλης Παναγιωτόπουλος, Country Commercial Lead, Crop Science, Bayer Hellas, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου,  κ. Θωμάς Αραπογιάννης, Agriculture Vice President, TUV Hellas , κ. Δημήτρης Κουρέτας, Υπεύθυνος Καθηγητής Φυσιολογίας – Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής τμ. Marketing και Εξαγωγών, Λουξ .

 

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, μίλησε για την ανάγκη να θεσπιστούν χρηματοδοτικά εργαλεία για πιστοποιήσεις στον αγροτικό τομέα και τόνισε ιδιαίτερα πως μέσα στην πανδημία, θυμηθήκαμε ξανά την ανάγκη να παράγουμε και να έχουμε αυτονομία υπογραμμίζοντας τη σημασία του να έχουμε παραγωγή σε μία βιώσιμη τιμή. Επεσήμανε πως πρέπει να συνδεθεί η πρωτογενής παραγωγή με τον τουρισμό, αναφέροντας, ότι «η πρώτη μας εξαγωγή είναι τα ξενοδοχεία, εκεί έρχεται ο τουρίστας, πρέπει να συνδέσουμε την τουριστική βιομηχανία με ό,τι παράγεται στην περιοχή και να φέρουμε καλύτερο τουρισμό για να πωλούνται τα προϊόντα σε καλύτερες τιμές».

Μετάβαση στο περιεχόμενο